Kurser

Alla våra kurser bokas genom Studiefrämjandet och leds av våra erfarna instruktörer som genomgått en kvalitativ utbildning genom Svenska Brukshundklubben, SBK. Kursanmälan är bindande. Klicka på Studiefrämjandets logga här för att se vårt kursutbud. Där anmäler du dig också till kurserna.

Välkommen att mejla oss om du undrar något: huk@nykopingsbk.se.

Vill du läsa mer om SBK och deras arbete, klicka här

För att kunna genomföra kurser hos Nyköpings Brukshundsklubb krävs ett medlemskap. Du registrerar ditt medlemskap via Svenska Brukshundsklubben. 

VALPKURS

På våra valpkurser pratar vi mycket om relationen mellan hund och människa. Det är inget som finns färdigt när vi får hem vår valp, utan vi måste skapa den.

AGILITY

Agility bygger på samarbete i hinderbanor där både hund och förare följer varandra. En perfekt aktivitet för dig som gillar fart och fläkt.

NOSEWORK

Hunden aktiveras genom att den får använda sin nos. Vi lär hunden att hitta och markera olika dofter. Ett roligt sätt att aktivera dig tillsammans med din hund.

SPECIALSÖK

För dig som vill utveckla din hunds nosaktivering mot högre nivå. Kursen vänder sig till både träning och till er som siktar mot tävling.

SPÅRKURS

Den här kursen är för dig som är nyfiken på hur hunden spårar upp en person – antingen inför tävlingen eller som aktivitet för din hund.

BRUKSLYDNAD

Siktar du på att tävla i apell eller vill du bara stärka samarbetet med din hund är det här rätta kursen för dig. Här lär du dig att träna in momenten i apell.

TÄVLINGSLYDNAD

Vi lägger en bra grund för att stärka er mot det mål som ni vill nå. Ni kommer få verktyg för att lära in nya moment och utvecklas tillsammans som ett team.

RALLYLYDNAD

En fartfylld och roligt träningsform där det finns en blandning av freestyle, agility och lydnadsmoment. Du stärker sammarbetet mellan dig och hunden.

ALLMÄNLYDNAD

För dig som vill fortsätta efter valpkursen eller som ännu inte gått någon kurs. Kursen syftar till att skapa en god relationen  mellan dig och din hund.

LYDNADSKURS

För dig som vill ta första steget ut mot att tävla i lydnad tillsammans med din hund. Positiva träningsmetoder för att skapa gott samarbete.

Anmälningsvillkor

Anmälan till kurs är bindande.

Anmälan av kurs sker via Studiefrämjandets anmälningsformulär vid respektive kursutbud.


När du anmäler dig till en kurs får du en bokningsbekräftelse, glöm inte att titta i din skräppost.

Om kursen är fullbokad får du ett mail om att du står på reservlista. Våra kurser startar endast om tillräckligt många deltagare anmält sig. Behöver du avanmäla dig, gör du det till den mailadress som du har fått din bekräftelse på kursanmälan.


Nyköpings brukshundklubb förbehåller sig rätten att ändra datum av kursstart eller ställa in kurs vid för få anmälda, vid sjukdom eller vid dåliga väderförhållanden.


Vid distansförsäljning följer vi svensk lagstiftning om konsumentskydd vid distansavtal som innebär att du som privatkonsument har full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du har anmält dig till kursen. Ångerrätten anses förbrukad om du inom dessa 14 dagar påbörjar kursen.


Vid avbokning med hänvisning till distansköplagen återbetalas inbetald kursavgift minus en administrativ avgift på 20 % av beloppet. Vid sen avbokning efter ångerrätten debiteras du en administrativ avgift på 20 % av beloppet. Denna avgift är till för att täcka Nyköpings brukshundsklubbs kostnader i samband med er avbokning.

Ingen kursavgift återbetalas efter påbörjad kurs.

Endast i undantagsfall vid sjukdom eller skada på hunden eller hundföraren och intyg från veterinär respektive läkare kan uppvisas, återbetalas kursavgiften.

Betalning av deltagaravgift ska ske innan förfallodatum på fakturan. Fakturan kommer från Studiefrämjandet.

Mer information om kursen kommer innan kursstart från kursinstruktör.